Onderweg naar Manitowaning - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Familie Beukers en Duinkerken - WaarBenJij.nu Onderweg naar Manitowaning - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Familie Beukers en Duinkerken - WaarBenJij.nu

Onderweg naar Manitowaning

Door: 2012canada

Blijf op de hoogte en volg Familie

14 Juli 2012 | Canada, Ottawa

Vanochtend moeten we vroeg op want we gaan met de veerboot naar Manitoulan Island. We moeten er vroeg zijn dus dan houdt in dat we om halfacht aan het ontbijt zitten .....
De grote camper vindt het gebruik van de airco blijkbaar onzin want hij geeft geen sjoege meer, dan wordt een zorg van later want eerst gaan we met de veerboot.
Het blijkt een behoorlijk grote boot te zijn want er geen behoorlijk veel caravans, auto's en campers mee.
De vertrekplaats Tobermory is een 'schattig' (woorden van Ingrid) plaatsje maar na twee giftshops heb je het wel gezien. Door het zonnige weer verloopt de overtocht prima.
Vanaf de haven rijden we naar Manitowaning alwaar onze campground zich bevindt. Het is een warme dag (net nu onze airco het niet doet) en na de noodzakelijke activiteiten om de campers geïnstalleerd te krijgen gaan we eerst zwemmen. De camping licht aan het Manitowaning Lake en is heerlijk koel en super helder. Het is zo'n 90cm diep voor de eerste 100m en dat is wel zo fijn voor Sophie. Aan het eind van de middag koelt het lekker af en is het tijd voor wat sportieve activiteiten. Badminton, balspelen en voetballen: we doen het allemaal.

Uiteindelijk lukt het ons om de airco te repareren. Dit was een mooi voorbeeld van een modern voetbalspelletje: Wim doet de noeste arbeid op het middenveld en het sublieme steekpaasje op de spits, Arie schiet als een echte goaltjesdief binnen en krijgt de airco weer aan!!!!! Wie de eer toevalt is niet belangrijk, wel dat ie het weer doet ( bij 35grd plus).

De Canadezen zijn er gek op om 's-avonds een vuurtje bij de camper te stoken. Uiteindelijk besluit Be dat hij dat ook wil en neemt een grote bijl om wat dode takjes uit een boom te hakken. Een hoofdschuddende Canadees heeft medelijden met hem en komt even later (hoe vriendelijk!!!!!) een doos brandhout brengen. Dat levert deze beste man een typisch Duits biertje op .....

Sophie gaat vanavond uit logeren ........ bij Be en Rini. Heerlijk rustig morgenochtend :-)

• 15 Juli 2012 - 12:04

Connie:

Hallo Luitjes,

Ik heb net het reisverslag gelezen.
    Heel veel plezier in Canada, ook voor de rest van de familie.

Connie,Wim en de rest.

• 15 Juli 2012 - 18:57

Jan De Haan:

Be,

Goed oefenen het houthakken.
    Hier in de beurt staan genoeg bomen voor je barbecue.
    Wie weet wordt je tijdens de vakantie een echte houthakker.
    Geniet maar lekker verder van de reis.

gr. jan

• 15 Juli 2012 - 20:54

Joke En Nico:

hallo canada
    hier een berichtje van de thuiskomers. zijn nu enkele uren terug van polen, tsjechie, duitsland. had be nog een berichtje gestuurd op zijn mobiel, maar wsl, thuis laten liggen?? een hele mooie vakantie gewenst aan allemaal, maar dat zal wel lukken in z,n mooi camper. ziet er prachtig uit allemaal. de foto,s zeggen ook al genoeg. en annie hoe is het met jou, gaat het allemaal een beetje. laat je goed verwennen hoor. groeten nico en joke

• 16 Juli 2012 - 19:22

René En Anja:

Hi Canadeesjes,

Wij zijn helaas terug in een zeer koud en nat Nederland! Gaver, heb dikke ski-sokken aan en een trui!!! Het lijkt echt herfst!!!! De verwarming staat aan!!
    We hebben de koffers nog gepakt staan en zouden maar al te graag terug gaan naar "ons" Zwitserland!

Zo te lezen hebben jullie het prima naar jullie zin. Mooie ruime campers, hebben jullie ook foto's van het interieur? Toch goed dat er "handige Henkie's" aanwezig zijn, die nog sportief zijn ook! Ziet er strak uit Bé, wie heeft er gewonnen, jij of Sophie?
    Dus Sophie gaat uit logeren, waar slaap jij dan Bé? Op de bank, hahaha? Succes!!!
    Zijn jullie dicht in de buurt van Fort McMurray? René zit nu te googelen......

Hé mensen, trusten voor straks en we volgen jullie verder!

Groetjes René en Anja

• 16 Juli 2012 - 19:36

Rene:

PS Be aan het houthakken?? Ik kan me herinneren dat hij dat vroeger liever aan anderen overliet, dus ik begrijp die Canadees wel een beetje. Ik vermoed dat Be zijn kettingzaag miste...

Airco tip; indien mogelijk even extra vloeistof laten bijvullen bij een lokale sleutelaar. Er vanuit gaande dat de airco pomp of waterpomp niet problemen vertonen.

Fijne voortzetting van de vakantie,

Rene & Anja

• 17 Juli 2012 - 07:47

Bert En Ans:

Gewoon genieten in het Canadese.....lekkere temperaturen.... hier is het ook 28 graden ( 's morgens 14 en 's middags 14 ). Zwemmen doen we buiten op straat.... . Wij merken echt dat het hier zomer wordt, want de temperatuur van het regenwater stijgt. We zijn dus net terug van 4 weken zee, daar was het weer beter. De caravan hoeft niet te worden gewassen, hij is inmiddels schoon.
    Geniet ze, greetzzzz, A en B

• 17 Juli 2012 - 21:25

Fam.Janson:

Wel jullie hebben het prima naar je zin lees ik, lijkt me een mooi land en alles in rust,
    en bij 35 graden heb je inderdaad een airco nodig, goed dat er dan techneuten bij zitten, reis ze verder, groetjes Janneke

• 18 Juli 2012 - 09:44

Frans:

Hallo Rini,

In ieder geval had Be nog wel een bijl bij zich. Ik begrijp dat jullie daar warm weer hebben.
    De airco doet het weer.

Geniet van het mooie land.

Groet Frans.