Algonquin National Park - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Familie Beukers en Duinkerken - WaarBenJij.nu Algonquin National Park - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Familie Beukers en Duinkerken - WaarBenJij.nu

Algonquin National Park

Door: 2012canada

Blijf op de hoogte en volg Familie

17 Juli 2012 | Canada, Ottawa

Vandaag staat Algonquin National Park op het programma. We hebben een prachtige campground midden in het park. Ze hebben de dag ervoor net bezoek gehad van een zwarte beer.....dus dat wordt een 'rustig' nachtje slapen.
s'Middags gaan we naar het houthakkersmuseum. Het is erg indrukwekkend om te zien hoe het er voor de industrialisatie aan toeging. Zelfs Sophie is ervan onder de indruk. Op de terugweg naar de camping halen we nog een paar boodschappen en eten gelijk even op zijn Canadees: friet, hotdog en wraps. We beklagen ons erover dat we nog maar weinig groot wild zien, maar we worden op onze wenken bediend! Vlak voordat we bij de campground zijn, zien we 'moose' (eland) op zijn dooie akkertje de weg oversteken om aan de andere kant weer in het bos te verdwijnen! Be blijkt een goede moose imitatie te kunnen doen want het dier komt dichterbij zodat we een paar mooie foto's kunnen maken! Het is een imposant dier welke van lelijkheid zelfs mooi wordt! s'Avonds maken we nog een wandeling over de camping en genieten van het uitzicht over het meer. Wanneer we bijna terug zijn bij de camper wordt Annie nog 'aangevallen' door een hond...we zijn blij dat het geen beer is....